Att komma ur sorgen

När smärtan tar tag i dig. Kroppen orkar inte röra på sig. Huvudet kanske vill men inte kroppen. Du känner lust till saker, men att ta sig från tanken till att göra känns omöjligt. Vad sorgen beror på har mindre betydelse. Det kan vara en skilsmässa, någon går bort, byter jobb, barnen flyttar hemifrån eller något annat.

I mitt fall var den stora sorgen när min pappa gick bort. Allt hände så plötsligt på någon vecka var han borta. Kring just ett dödsfall är det så mycket mer än bara sorgen. Att försöka förstå vad som hände. Tusen frågor och lika många beslut att fatta kring begravning, papper hit och dit. En änka som mist sin livskamrat och vad det innebär. Mitt i detta ska du ta hand om dig själv och din upplevelse. Din sorg och saknad.

Jag blev sjukskriven en period för vardagen gick inte ihop och när det mesta praktiska lagt sig var det min tur. Jag hamnade i en livskris och förstod inte varför exentiella frågor kom i mitt huvud. Vad är mening med mitt liv? Hur ska mitt liv se ut nu? Under ytan kom även andra saker upp som jag hade jobbat med som min skilmässa och även nya saker som jag inte riktigt reflekterat över. När barnen flyttar hemifrån och stora förändringar på jobbet. Jag jobbade men lyckades aldrig känna mig glad. Gick i en dimma och mitt huvud ville saker, men kroppen var inte med.

Ett år har nästan gått och det har varit ett händelsrikt år. Att ta steg mot att komma ur detta. Jag tog hjälp av en psykolog och en underbar person som jobbar med sorgebearbetning. Kan varmt rekommendera det sista. Det hjälpte mig att lyfta stenen som fanns i mitt bröst kring min pappa och även rester från min skilsmässa.

Mitt råd som livscoach är att ta hjälp när sorgen är stor. Det finns många olika sätt att göra det på. Du är den enda personen som kan förändra och om du mist någon skulle den personen aldrig önska att du mår dåligt.

Saknaden kommer alltid att finnas. Älskar dig pappa!

2 thoughts on “Att komma ur sorgen

  1. Sorg har jag verkligen upplevt under 11 år har min älskade pappa, bror o mamma gått bort. Mamma gick bort för tre år sedan innan dess kunde jag inte föreställa mig hur jag skulle klara av den sorgen, blev också sjukskriven ett litet tag. När det var svårast på nätterna ringde jag jourhavande präst, skyddsänglarna har hjälpt mig de såg till att jag fick kontakt med min första pojkvän 45 år sedan han hjälpte mig med sitt tålamod under några år o nu är vi ett lyckligt par, sorgen efter de mina kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta men nu kan jag hantera den o är lycklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *