Att vara med sig själv

Tycker du det är jobbigt att vara själv någon timme, en dag eller en helg. Bara vara du och stänga ute intryck från omvärlden. Telefon, vänner, tv, data osv.

Detta kan vara en utmaning och behöver tränas för många känner sig ensamma när dem är med sig själva. Vi är aldrig ensamma energimässigt.


En del ställer sig frågande varför man ska vara ensam med sig själv. Du har då möjlighet att höra ditt innersta och ta hand om dig med saker, mat som gör att du må bra. Att bryr sig om sig själv, avsätta egen tid har många svårt för. Jag har själv varit där och prioriterade mig själv sist. Ville göra så mycket, men allt och alla kom före. Nu har jag vänt på det. Nu känner jag in vad jag vill. Om jag inte prioritera mig själv först att må bra, då tar jag inte ansvar för mitt eget liv. Jag lägger det i någon annan händer och de får styra. Vill jag ha det så? Inte jag, sen tar det ett tag att vända på det eller inte. Avsätt egen tid i kalender som ett första steg. 1 timme i skogen, ta en fika eller vad som helst. Många går och tränar och det är bra, men avsätt då en extra stund att inte göra så mycket. Blunda och lyssna in naturen eller bra musik.

Du är viktig, så bli din bästa vän.

Kram på dig

Anki
Kostrådgivare och livscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *