Kärlek till maten

Många brottas med maten. Vad ska vi äta? Många olika viljor, det ska vara nyttigt för kroppen och växande barn. Ekvationen är svår tycker många.

Hälsa är enkelt. Tänk att du lägger till något varje dag.
Att varje dag till lunch och middag lägga till en sallad med olika sorters grönsaker. Gör en större sallad som räcker några dagar. Ät din vanliga mat, men mindre. I salladen kan du lägga till bönor eller linser. Koka när du har mer tid eller använd färdiga tetrapack i hyllan. Detta är en bra start.

Du kan alltid lägga till vatten till alla måltider och mellan. Bara vanligt vatten. Lägg i några djupfrysta hallon, citron, lime eller basilika. Prova dig fram.

Lägger du till detta har du kommit långt och när detta sitter som en vana kan du googla fram vegetariska recept och prova. Utesluta de röda köttet fler måltider och äta kanske 2 ggr/vecka. Prova några bra kryddor i maten som gurkmeja, kanel och ingefära.

Lycka till
Anki
Kostrådgivare och livscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *