Tid för dig

Hur ofta kom jag sist på listan att ha egen tid? Allt för ofta. Det ska fixas med barn och alla deras aktiviteter, jobb, vänner, familj m.m. Listan kan bli lång. Det som hände var att jag tappade bort mig själv och fick aldrig en naturlig paus. Visst kunde jag sitta ned framför tv, ta en kaffe eller kopp te, prata med vänner som gav energi. Jag pratar om stillheten och bara jag. Det fanns inte i min värld då. Pausa utan måsten och någon som stör en längre stund. Bara jag och mina önskemål. Ta en promenad själv, sitta i en stol och bara vara, läsa eller vad jag nu kände för.  Idag sitter jag oftast ner och blundar, andas och lyssnar inåt. Det är så skönt eller gör något som jag älskar och blir helt uppslukad av tid och rum.

Tanken av egen tid fanns inte då. Tänkte livet ska väl vara så här och jag körde på till kroppen sa ifrån rejält. Innan hade  den varnat mig, men jag lyssnade inte.  Symtom av utmattning kom, kände mig orkeslös, grät mer än vanligt. Till slut fixade kroppen en fraktur i foten efter ett felsteg och sa nu är det STOPP. Efter en period av sjukskrivning, gjorde lite förbättringar, men var snart tillbaka där min egna tid var minimal.

Jag var en ja-sägare och lyssnade inte först om jag ville ställa upp. Tänkte att jag ville vara snäll, men hur behandlade jag mig själv.

Med tiden lärde jag mig och har idag en bra kännedom om min kropp. Tar ofta pauser under dagen och känner mig som en ny människa. Små medel och stora resultat. Nu prioriterar jag mig först. Har jag inte energi och kraft blir min dag ej bra. Tar jag inte egen tid vilka signaler ger jag mina barn.

Har skapat ett paket “TID FÖR DIG” , där du får hjälp att skapa din egna tid.

https://www.facebook.com/FreeToBe-192859027516834

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *