Hälsa vad är det?

Vi ser reklam i tidningar, tv och andra media om hälsa. Vad menar jag med hälsa? För mig är hälsa helheten av hela du. Hur du äter, motionerar, tänker om dig själv, stillhet från vardagsbruset, sömn, relationer och om du mår bra i ditt liv på alla områden och lyssnar på vad ditt hjärtat vill. Det ska finnas en balans så du kan flyga högt i ditt liv så som du vill. Om balansen inte infinner sig skaver det. Du kanske får krämpor, trötthet, depressioner för att du någonstans inte lyssnat på din kropp. Kroppen är smart och vet vad den vill ha och ger oss signaler när något inte stämmer. Du kanske inte tänker på det om du känner dig trött, ledsen eller har ont i huvudet. Samhället är inte heller gjort för att vi ska vara uppmärksamma våra kroppar, för att vi ska prestera och vara produktiva. Det är uppbyggt på snabbfixande medel som värktabletter vid olika smärtor.

Maten är även ett infekterat område som gör en förvirrad. Vad ska man äta? Det jag har förstått att frukt, grönsaker, bär är en viktig bas för hälsa och att det ska intas i större mängd än vi tror. Att socker är en bov för vi konsumerar det i så stora mängder.  Jag tror på att laga mat från grunden för att just ge kroppen den näring den kräver och äta av olika sorter. Alla får sedan bilda sig en egen uppfattning och kanske bli mer intresserad av vilka tillsatser det finns i mat och vad som är bäst för din kropp. Minns när barnen var små hur man ville att de skulle må bra och jag tackar min mor att grönsaker var ett självklart val vid varje måltid. Mina barn har fått kunskapen att laga från grunden, sedan har de hittat en egen väg och jag ser att grönsakerna finns där. Sedan är jag glad att jag hittade mina grönsaker, frukt och bär kapslar för att veta att barnen fick i sig 30 olika sorter varje dag.

Vilket område kan du göra en liten förändring idag för att förbättra ditt liv.

Vill du veta mer om kapslarna skriv en kommentar.

Önskar dig att du flyger högt i ditt liv.

Kram på er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *