När glömde vi bort oss själva

När kom jag sist på listan och mina behov glömdes bort. Var det när barnen var små och dem tog allt eller vad hände. Mina behov att bara vara och kunna ha tålamodet att vara där.  Allt går så fort , så jag glömde bort mig själv. Jag är den viktigaste personen i mitt liv. Här kanske många tänker mina barn. Den tanken är lätt att fastna i. Jag menar att barnen inte är viktiga, men jag och du. Att leva för någon annan tär på dig och din kropp. Lever du från ditt från ditt hjärta och umgås med dig, berikar du hela dig.

Ekvationen kan vara svår när livet bara snurrar på, men om Du inte tar hand om dig, vem ska göra det. Du har ett ansvar att ta hand om dig först, för att du ska kunna ge det du vill till barnen, omvärlden. Att ta hand om sig själv kan börja med något litet. Sitta 15 minuter och bara sluta ögonen i stund, för att åter känna vad jag vill och behöver.
Fortsätter vi i ekorrhjulet blir vi bara själva lidande, med krämpor  och ett hjärtat som gråter.

Denna söndag ta en stund bara för dig. Säg till familjen att du behöver denna stund, kanske blir det protester för att det är något nytt. Du blir en förebild för de mindre och även andra vuxna.

Kram på dig denna söndag. Nu blir det en promenad för min del.

4 thoughts on “När glömde vi bort oss själva

  1. Att ta hand om sig själv, gör så att man kan ta hand om andra. Annars kan energin ta slut och man kan om man har otur bli riktigt sjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *