Skam och skuld

Känner du av skam och skuld för ett dåligt val i din historia eller till och med flera mindre bra val för du hittade ingen bra lösning just då. Går detta runt i ditt huvud och du slår på dig själv genom att tänka: varför gjorde jag så. Alla gör vi dåliga val. Tyvärr så hjälper det inte att tänka negativa saker om sig själv för detta. Varje dag är en ny dag och du kan alltid starta om.

En bra start för att vända på energierna och även tankarna. Börjar med något nytt en ny vana. Se dig omkring vad är du tacksam för som du oftast tar för givet. Här är några idéer: Tack för vattnet som rinner i min kran. tack för att jag har mat varje dag, tack för att jag kan tända en lampa och få lyse varje dag, tack för att jag kan borsta tänder varje dag. Du kan vara tacksam för massor av saker som finns i din omgivning, sen kanske man fortfarande vill ändra på saker. Börjar du vara tacksam för saker varje dag händer det något i dig.

Ett sätt att ändra dina medvetna negativa tankar är när du märker att en tanke inte är snäll, säg stopp och byt ut den mot en ny bättre. Du kanske tänker jag kan inte, ändra detta till jag kan.

Det handlar om att börja vara snäll mot dig själv. Det som var igår är historia, men kan bita sig fast och påverka vårt liv idag och framåt. Ta små steg, som att vara tacksam för en sak varje dag.

Jag vet att du kan, ta ett litet steg.

Kram på dig.

2 thoughts on “Skam och skuld

  1. Så sant det du skriver. Jag har börjat känna tacksamhet för saker jag tidigare tog för givet inte ens tänkte på. Idag tackar jag för allt som att få äta sig mätt varje dag, sova i en skön säng och slipper frysa. Jag tackar för min man mina barn jag tackar för allt livet gett och ger mig och fantastiska saker har börjat hända. Jag är såå tacksam ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *