Att vara rädd

Ibland skapar vi saker i våra kroppar som rädsla. Det går på en sekund. Något startar det och då talar jag om rädslan där det inte finns någon egentlig fara. Rädd för olika situationer där vi tror att detta ska hända. Det har kanske hänt förut, men troligtvis inte denna gång. Vissa har djupa rädslor för saker som att flyga, spindlar, ormar m.m.

Vad händer när du triggar igång rädslan. Du låser hela din kropp och energin kan knappt flöda fram. Spänningarna får dig att inte tänka klart och fantasin målar upp hemska bilder och det känns som en verklighet. Du har inte heller tillgång till din inre källa och där finns modet. Vi är födda med mod. Detta kanske låter osant i dina öron. Om jag säger att du är född med mod, glädje, kärlek, enighet och mycket mer. Varför känner vi som  vi gör. Jag vet, har också lite att jobba med och det är lika spännande

Tänk dig ett nyfött barn. Ren från alla pålagor, övertygelser, sanningar som kanske inte sanna från omgivningen. För att vara riktig sann, har det spillts över lite från mamman och hur hon har känt. Åh, kanske du tänker. Allt är försent, världen är kass. Det är aldrig försent. Du kan öppna dörren till din egen inre värld och finna din guldgruva. Är det så att du fastnar, ta hjälp. Det finns många personer som är coacher, terapeuter med flera.

Du är den bästa personen i ditt liv och här tänker du att de är dina barn, ditt djur, man. Listan kan göras lång. Jag håller med att dem man håller varmt om hjärtat är viktiga. Jag tänkte likadant. Funderar på detta: om du inte är ditt bästa jag i ditt inre, vad sänder du ut till dina nära och omgivning. Det är inte svårt att bli sitt bästa jag, ta egen tid. Blunda och andas djupa andetag. Lägg gärna en hand på hjärtat och fokusera endast på handen. Gör det varje dag en kort stund.

Det handlar om att pausa och stanna av alla intryck utanför en kort stund varje dag och ta ett steg mot ditt bästa jag.

Önskar alla en härlig dag.

Boka nu

sad-516702_640

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *