Tänk tanken att ta av ditt skal

Tänk tanken att ta av ditt skal och se vad som finns innanför. Tänk om alla andra gjorde det med. Tog bort fixeringar vid sitt yttre och klev in på insidan. Vem bor där?  Vad händer där inne? Hjärtat slår och blodet åker runt. Muskler jobbar och små små saker händer i kroppen som vi inte kan se med blotta ögat. Tänk dig att vara nyfiken och kolla in allt som händer. Kolla varför det gör ont på ett ställe, varför jag känner mig trött eller ledsen.

Känslorna är ju något som känns, men startar av en tanke. Tänk efter vad händer innan du bli arg,ledsen, frustrerad. En tanke flyger förbi och sätter igång något. Allt går så fort. Vissa tankar försvinner inte utan de mal och känns.

Släpp nu kontrollen på allt och följ med. Vad tror du händer?

En spännande idé. Hade vi inte vårt skal brydde sig ingen om vilka kläder som var moderna, hudfärg, religion, att ha makt. Jag gillar ideén att vara utan skal, men mer tanken att hitta tillbaka till vårt inre. Det finns så mycket där som kan hjälpa oss framåt idag. Du har kärlek, mod, glädje, lycka och mer därtill inom oss jämt, men våra tankar ställer till. De finns där medvetet och omedvetet. Ju mer vi går in och kollar innanför oss, desto lugnare blir världen utanför.

Ta av dig ditt skal och var nyfiken. Prova hemma.

Önskar dig en härlig dag.


.onion-96245_640

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *