Beskedet du inte vill höra…

Plötsligt får du det där beskedet som du inte önskade. Det laddade, som drar bort mattan under dina fötter. Hela huvudet snurrar och människorna utanför din glasbubbla försvinner bort. Det är du mot världen. Att överleva. Gör jag det eller inte. Vad är mening med mitt liv. Detta har jag inte skrivit in i min bok. Ett jävla besked, som någon säger. I mitt fall en doktorn, kan lika väl vara någon annan. Någon som får din värld att rasa, som du byggt upp år efter år. Vad händer nu? Inga svar och massor av tankar på det värsta. Är det min tur att vandra vidare till himmelen eller helvetet. Jag har aldrig varit sjuk, så kommer denna käftsmäll mitt i livet.

Förstår att när åldern kommer att krämpor kan komma, men inte nu.  Vad har jag gjort för fel?

Ett besked som kom februari 2009 av en läkare som liknar mr Magoo ( en tecknad gubbe med tjocka glasögon, men såg inget ändå). Du har en tumör? Inte jag, det går inte in. Jag har inga symtom. det gör inte ont någonstans. Det var bara hemorrojder. Så fan heller. Hur jag tar mig hem är nästan ett mysterium. Åker bil från lasarettet. Ringer jobbet och säger jag är sjuk. Ringer min syster och man,tar mig hemåt. Plötsligt känns mitt hem så annorlunda, främmande. Dricker kaffe och mina tankar går. Vad ska jag säga till barnen. Jag vet att de vet, även om jag inte säger något. Jag vill berätta det dem redan vet, men ändå inte. Jag vill inte dra undan mattan i deras liv.

Detta jäkla besked och livet är inte sig likt. Jag har ett annat liv nu. Min nästa dag vet jag inte hur den ska bli. Allt är så förvirrat. Det gör så jävla ont i hjärtat av att inte få se min barn bli vuxna. Jag tror det värsta och planerar begravning. Jag vill inte att människorna ska bära svart. Vilka konstiga tankar som kommer.

Det var 2009. Idag är jag kvar och kan se tillbaka på den tiden och innebörden av den. Många undrar säker hur jag kan säga: jag är tacksam över sjukdomen. Det var skit, när jag var i det. Nu när jag fått distans har det gett mig så mycket mer. Jag behövde ha det för att vakna och styra om mitt liv. Jag ser idag hur jag behandlade mig själv och jag tror att det är viktigt att bli medvetna om våra tankar, att vi vågar stå upp för vad hjärtat vill. Att vi äter mer naturligt, minskar på sockret, tittar på produkter vi sätter på våra hudar  och rör på oss. Ser kroppen som en helhet. Inte huvud + kropp. Jag vill säga hela kroppen som en fysisk företeelse, vår mentalitet, själsliga aspekten och vårt hjärta.

alone-62253_640

 

Älska dig själv helhjärtat, så kommer resten .

Din livscoach Anki

Boka här
Min gåva till dig. Jag drar av 15% på priset om du bokar en tid innan 20 juni (gäller ej juiceplus)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *